Чому сухі вина вважаються найкориснішими
Сухі вина – унікальні напої. Їх вживання в невеликих кількостях дієтологи дозволяють при створенні меню для зниження ваги, оскільки його калорійність дуже низька. А червоне рекомендують після операцій чи великої крововтрати, для профілактики та навіть лікування деяких хвороб. Але давайте про все по порядку.
Що таке сухе вино
Сухим називається вино, в якому міститься до 4 г/л цукру. Виготовляється воно з тієї ж сировини, що й солодка, різниця – у методиці обробки. Виноград містить багато натуральних цукрів, і майже всі вони піддаються ферментації (зброджуються, переробляються на алкоголь) для отримання сухого напою.
Для порівняння: щоб зробити солодке вино, ферментацію переривають на певному етапі, у готовому продукті залишається більше цукру.
Цікаво, що біле та червоне вино можна зробити з винограду, не просто одного сорту, але навіть виросло на одній лозі. Червоний відтінок напою надає шкірки, а якщо її прибрати, вино буде золотистим або світло-солом'яним.
Червоне сухе вино
Зі всіх існуючих алкогольних напоїв найкориснішим для людини вважається саме сухе червоне вино. У напівсухих та десертних винах міститься більше цукру та менше корисних речовин.
Сухе червоне вино містить велику кількість мікроелементів, корисних здоров'ю. Це магній, калій, фосфор, кальцій, залізо, натрій, вітаміни групи B. Цей напій знижує рівень холестерину, що позитивно впливає на роботу серцево-судинної системи. Також підтверджено факт того, що сухе червоне вино знижує ризик онкології. Існує думка, про яку дієтологи сперечаються досі, що вживання 1-2 келихів на тиждень допомагає знизити вагу.
Біле сухе вино
Білі сорти також мають багато корисних властивостей. У ньому є антиоксиданти, які уповільнюють процеси старіння організму та борються з радіонуклідами. Крім того, біле вино допомагає в лікуванні хворих на суглоби, тому що ефективно виводить з них солі.
Якщо біле вино розвести водою, воно стане чудовим рішенням для вгамування спраги в літню спеку.
Крім того, і білі, і червоні вини цього напою містять кавову кислоту. У невеликих дозах вона допомагає організму у виробництві окису азоту, завдяки чому нормалізується артеріальний тиск та знижується ризик ішемії серця.
З чим подавати сухе вино
Біле сухе вино вживають з ніжним сиром без яскравого смаку та аромату. Хороший варіант – овечий чи козячий. Непоганий варіант для гуляння з білим вином – морепродукти. Особливо якщо пити передбачається Шардоне або Совіньйон. Овочі, фрукти, несолодкі крекери теж непогана ідея.
Червоне сухе вино підійде для нежирного м'яса без гострих спецій та насиченого аромату. Це може бути шашлик із ягняти, яловичий стейк або домашній паштет. Якщо ви любите сир, подайте з червоним вином Шевр, Чеддер або Пармезан або щось подібне до смакової гами.
Де купувати сухе вино
Натуральні сухі вина найкраще купувати у спеціалізованих вінмаркетах. Не соромтеся запитувати про наявність документів, що підтверджують оригінальність. Тільки такі вина будуть справді корисними. Наприклад, ви можете вибрати один із безлічі сортів білих та червоних вин в інтернет-магазині Vintage. Тут на вас чекає понад 3000 найменувань напоїв, вигідні ціни, постійні акції та безкоштовна доставка по всій Україні.