• Головна
  • Розвінчуємо поширені забобони про пиво
Новини компаній
15:11, 25 березня

Розвінчуємо поширені забобони про пиво

Новини компаній

Просто дивно, наскільки сильно можуть помилятися мільйони людей, які покладаються більше на чутки, ніж на наукові факти. На жаль, всесвітня мережа лише посилює ситуацію, хоча, за ідеєю, має сприяти підвищенню самоосвіти. Що ж, розпочнемо чергову спробу розвінчання міфів, що стосуються улюбленого багатьма пінного напою.

Живе пиво швидко псується

Тут слід сказати про дві поширені помилки: перша стосується неправильного трактування самого терміну, друга пов'язана безпосередньо з терміном придатності. Живим прийнято вважати напій з мінімальною постобробкою, тобто без фільтрації та пастеризації. У великих виробників сорти, що вони називають живими, і фільтруються, і пастеризуються. Інакше ризик швидкого псування продукту справді підвищується. У сумлінних крафтових виробників справжнє живе пиво може зберігатися до року. Щоправда, і коштує воно набагато дорожче, ніж звичайно. Image

Пиво темних сортів міцніше за світле

Фортеця залежить від вмісту алкоголю в напої, і колір тут ні до чого. Наприклад, ви можете купити пиво онлайн марки Guinness (тільки темне), яке має міцність 4,2% - це менше більшості світлих сортів. У світлого Budweiser – міцність 5%. Всі ці показники залежать від складу сусла: що більше в ньому сухих речовин, то міцнішим буде напій.

Гарне пиво не гірчить

Напій виготовляють методом бродіння сусла із пивними дріжджами. У сусло для отримання вираженого смаку додають хміль, який і вносить гіркуватість. Тобто наявність гіркоти свідчить про хмелення сусла, і при виготовленні більшості сортів використовується саме така технологія. Говорити про те, що такий поганий напій — верх невігластва.

Імпортне пиво завжди краще за українське

Насправді справа у національній специфіці та смаках. Ірландці, наприклад, воліють пити темні сорти та ель, бельгійці обожнюють фруктові смаки та пшеничні види, у Німеччині в ході ячмінні суто солодові марки. Імпортні сорти, що виготовляються в Україні за ліцензією, повною мірою відповідає початковим вимогам, тобто вони нітрохи не гірші, але коштують набагато дешевше.

У безалкогольного пива гірший смак

Такі напої зазвичай вживають ті, кому протипоказано алкоголь. Але це не означає, що вони менш смачні. Тут все залежить від способу позбавлення спирту. Якщо це діаліз, то смакові якості звичайної та безалкогольної марок будуть практично ідентичними, що легко перевірити, купивши банку Stella Artois в онлайн-маркеті Maudau з нульовим вмістом алкоголю та звичайну. Безалкогольні сорти орієнтовані відносно невелике коло споживачів, хоча вони доступні в асортименті багатьох великих виробників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...